ljosnes.no
Strihåret dachsvalper
Om oss
Erlend
Hangaren / modellfly
Cozy Mark IV
Video
Sideoversikt
Gjestebok
e-mail me
 

"Hverdagsflyet" mitt akkurat nå er en ARC Jupiter - levert av RH-Racing i Uskedalen. Fargen er Rosso Corsa - dvs. Ferrari-rødt. Jeg trodde det skulle bli vanskelig å få tak i denne fargen, men det lokale bilverkstedet her i Uskedalen - Auto88 - hadde formelen på denne og blandet den raskt på et par bokser til meg. Det gikk med to spraybokser. Merkene er skrevet ut på fargelaser og satt på før jeg sprayet hele modellen med noen lag klarlakk. Det er første gang jeg lakkerer slik, på tross av det ble det ganske bra. Piloten er malt i Humbrol-farger og Bengalac. For moro skyld plasserte jeg strømbryteren rett foran piloten. Videre satt jeg inn en "Volt-spy" i instrumentpanelet (se nærbilde lenger ned her). Dessverre har det vist seg at lakken ikke var helt fuel-proof, så finishen på flyet har blitt noget slitt etterhvert. Men dette er et bruksfly, så da er det viktigste å fly... :-)

Det står fem standard-servoer i flyet, to til balanseroret slik at jeg har mulighet til å legge på flaps/flaperons og/eller spoilerons.

Motoren er en J'en 56 fra Just Engines. En råtass som er en 40-motor som er boret opp til en 56 (!). Den veier med andre ord svært lite og har samme ytre mål som en 40-motor, men yter nesten som en 60-motor. For å få ned lyden på denne har jeg både en SuperQuiet-silencer samt en 13" propell. Da putrer den fint og støyer lite.